Kan du köper 5HTP i butikerna

5HTP är ett tillägg som vissa människor använder i ett försök att stödja deras mentala hälsa och immunsystemet. Kan du köpa 5HTP i butikerna ? Hitta svaret i denna översyn nedan.

Vad är 5HTP Supplement

5Hydroxytriptan, mer känd som 5HTP, är ett tillägg som vissa människor använder i ett försök att stödja deras mentala hälsa och immunsystemet. 5HTP har använts för en mängd olika tillstånd inklusive ångest, olika sömnstörningar, hyperaktivitet störningar, cerebellär ataxi, depression, primär fibromyalgi syndrom och migrän.

5HTP är en naturligt förekommande substans i kroppen och är en byggsten till serotonin, som är en signalsubstans som hjälper måttlig överföring av signaler mellan nervcellerna. Låga nivåer av serotonin tros bidra till depression.

Fördelar med 5HTP piller

Användningen av 5HTP som en serotonin booster för antidepressiv behandling har undersökts men inte strikt vårt fokus här. Om sanningen skall fram många (och även de flesta) av läsarna av denna artikel är helt nöjda och har liv som inte kräver en extra serotonin uppsving.

Men antidepressiva egenskaper är bara toppen av ett isberg för 5HTP. I själva verket dess fördelar är så utbredd att det har använts för en effektiv behandling av olika problem som smärttillstånd, hetsätning förknippas med fetma och även sömnlöshet.

Hur HTP Work

Kroppen gör 5HTP naturligt från tryptofan och därefter omvandlar den till serotonin. Denna neurotransmittor har många kraftfulla effekter på hjärnan. Inte bara förbättra humöret, undertrycker det också hunger och hjälper till att bromsa viktökning.

Läkare föreslår att du tar en 5HTP tillägg i stället för en serotonin tillägg eftersom 5HTP kan komma åt hjärnan från blodet, medan serotonin kan inte. I syfte att få tillgång till hjärnan, kommer kemikalier och föreningar har att få tillgång till blod-hjärnbarriären, som ger tillträde till hjärnan. Därför skulle du behöva ta ett tillägg som kan passera denna barriär, som 5HTP, i syfte att öka serotoninnivåerna i hjärnan.

Som serotoninnivåerna ökar din hunger minskar och du känner dig mätt snabbare utan att känna behovet av att begränsa ditt matintag. En studie visade att kvinnor åt mindre kolhydrater utan att ens försöka.

Hur man tar 5HTP

vårdpersonal rekommenderar i allmänhet 50 mg 5HTP tagit en till tre gånger per dag. Vissa studier har använt högre doser, men eftersom 5HTP kan vara giftiga vid höga doser, bör du prata med din vårdgivare innan höja dosen. Din vårdgivare kan hjälpa till att avgöra den rätta dosen för dig. För ångest eller depression, är dosen 150 till 300 mg dagligen.

Kan du köpa 5HTP i butiker

Du kan inte köpa 5HTP i lokala butiker. Du kan undvika falska 5HTP piller om du köper den från officiella hemsida. Den officiella hemsidan underlättar värt köp. Det gör man antingen genom rabatter eller genom fria piller. Besparingar i samband med inköp av större kvantiteter. Snabb leverans är ytterligare fördel med online-köp.

Kan du köper 5HTP i butikerna