Kako izbjeći Glucomannan dopuniti nuspojava

Ima li potencijala Glucomannan dodatak nuspojava? Mišljenja će pokazati odgovor uzimanja Glucomannan dopuniti.

U posljednjih nekoliko desetljeća, glukomanan je uvedena u SAD-u i europskim tržištima, kao dodatak hrani i dodatak prehrani. Što je glukomanan? To je korisno, topljiv i previrući dijetalnih vlakana izvedena iz korijena biljke konjac, koja je porijeklom iz Azije.

Brzo naprijed do danas i znanstvene studije su pokazale da se dopunjuje s konjak Glucomannan može znatno niži kolesterola u plazmi, poboljšati metabolizam ugljikohidrata, potiče rad crijeva i promicanje zdravog debelo crijevo.

Da li to stvarno radi?

Studiranje mehanizama uvijek je zanimljivo, ali ono što doista želimo znati je li to stvari dovodi do stvarne funti se izgubio.

Srećom, imamo nekoliko randomiziranih kontroliranih ispitivanja na Glucomannan. Ove vrste studija zlatni standard znanstvenog eksperimentiranja na ljudima.

U najvećem jedan, 176 zdrave težine ljudi su nasumično dodijeljen uzimati ili dopuniti s Glucomannan ili placebo (dummy pilule), dok je na kalorijski ograničena dijeta

koristi

Glukomanan je istražen za njegovih učinaka na smanjenje tjelesne težine, dijabetes, zatvor, kolesterol, raka pluća, i atopijskih bolesti, kao i njegovu primjenu kao prebiotika. Međutim, tu je i nedostatak adekvatno dimenzioniranih kvalitetnih kliničkih ispitivanja da podrže ove namjene.

Posebne mjere opreza i upozorenja

Trudnoća i dojenje: Nema dovoljno pouzdane informacije o sigurnosti uzimanja Glucomannan ako ste trudni ili dojite. Ostati na sigurnoj strani i izbjeći korištenje.

Dijabetes: Glucomannan mogu ometati kontrolu šećera u krvi. Monitor šećera u krvi usko ako imate dijabetes i koristiti Glucomannan.

Kirurgija: Glucomannan mogao ometati kontrolu šećera u krvi tijekom i nakon operacije. Prestati koristiti Glucomannan najmanje 2 tjedna prije predviđenog zahvata.

Moguće nuspojave

Glucomannan, kao i druge vrste topivih vlakana, može izazvati gastrointestinalne nuspojave kada se iznenada povećati iznos koji konzumiraju. To može uključivati ​​nadutost, bolove u trbuhu, zatvor, nadutost i proljev. Dok proljev može biti nuspojava, to ne znači glukomanan je učinkovit za liječenje opstipacije. Studija objavljena u Clinical Nutrition je u kolovozu 2011. otkrio da glukomanan nije bio koristan za liječenje funkcionalne zatvor u djece.

Kako bi se izbjegle nuspojave

Da bi se izbjegla nuspojave, morate pročitati upozorenje i opomena; to će vam pomoći da se smanji nuspojave. Osim toga, morate odabrati pravu Glucomannan dopuniti. Testirani preporuča dodatak je SlimFizz. To je izvorno iz Glucomannan i drugih prirodnih sastojaka. Morate kupiti ovu SlimFizz na službenim stranicama. Možete odabrati proizvod klikom na link red ovdje. To će vas preusmjeriti na službene stranice SlimFizz kao najbolji Glucomannan dopuniti. 

Kako izbjeći Glucomannan dopuniti nuspojava